top of page

FLÄSKYTTERFILÉ MED BACON OCH DIJON

Sån där sås som är smaskens till sista slicken! Servera med ris eller pressad potatis för att fånga upp så mycket av såsen som möjligt.


4--6 portioner 45 minuter


Ingredienser:

500 g fläskytterfilé

250 g bacon

3 dl grädde

2 dl crème fraiche

3 vitlöksklyftor, pressade

1-2 tsk sambal oelek

2-3 tsk dijonsenap

1 dl riven parmesan eller grana padano


Gör så här:

Skiva fläskytterfilén, bryn den på båda sidor, salta och peppra. Ta upp och lägg i ugnsfast form.

Skiva och stek baconet, låt rinna av på hushållspapper.

Häll grädde, crème fraiche och vitlök i stekpannan, koka ihop och smaka upp med dijon, sambal och salt och peppar.

Låt koka tills det börjar tjockna.

Strö bacon och ost över köttet, häll såsen över.

Grädda i 225 grader i ca 20 min. Dubbelkolla gärna att köttet är genomstekt (70 grader i innertemp)

Strö hackad persilja över.



Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page