FLÄSKYTTERFILÉ MED DIJON OCH FARINSOCKER
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
Så gott sätt att servera fläskytterfilé på! Köttet blir fantastiskt saftigt och gott och passar på vilken bjudning som helst.

Ingredienser:
1 fläskytterfilé
Salt och peppar
2,5 msk dijonsenap
2,5 msk farinsocker
1 msk olja
3 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk torkad timjan
Gör så här:
Putsa köttet. Salta och peppra, ordentligt och gnugga in i köttet.
Rör ihop dijon, farinsocker, olja, vitlök och timjan. Kladda in köttet med marinaden och låt marinera i kylskåpet 4-6 timmar minst.
Tänd grillen, köttet ska grillas indirekt. Lägg briketter/kol på halva grillens botten. När det är fin glöd så lägg köttet på den sidan där glöden INTE är. Grilla med lock och vänd på köttet några gånger under tiden.
Jag grillade i runt 200 grader.
Vill du hellre köra i ugn så kör i 200 grader.
Tempa köttet, när det mäter 70 grader ta av från grillen och låt vila, gärna i folie i 10-15 min innan du skär upp det.
😁