FLÄSKYTTERFILÉPANNA MED KANTARELLER
Varför inte göra denna härliga gryta? Med tunt skivad fläskytterfilé behöver inte köttet någon längre koktid, utan det blir mört och gott på några minuter.
4 portioner
40 minuter
Ingredienser:
500 g fläskytterfilé, skivad i tunna skivor
1 liter kantareller
1 gul lök, skivad
1 tärning köttbuljong
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
0,25 dl hackad persilja
Salt och peppar
Smör att steka i
Gör så här:
Stek hastigt köttet i smör i en hel stekpanna, krydda med salt och peppar.
När köttet är genomstekt ta upp på fat.
Lägg kantarellerna och löken i stekpannan. Kantarellerna kommer att vätska sig rejält, låt det koka bort och tillsätt sedan en klick smör i stekpanna. Salta och peppra, låt kantarellerna få färg.
Häll i grädde, crème fraiche och buljongtärningen. Rör om ordentligt så buljongtärningen löser sig.
Lägg ner köttet i såsen.
Smaka upp med dijon, soja, sambal oelek, salt och peppar.
Låt koka tills såsen har en krämig konsistens.
Vänd ned persilja när såsen är färdig.
Comments