top of page

FLÄSKYTTERFILÉPANNA MED KANTARELLER

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 8 jan. 2024
  • 1 min läsning

Varför inte göra denna härliga gryta? Med tunt skivad fläskytterfilé behöver inte köttet någon längre koktid, utan det blir mört och gott på några minuter.

4 portioner

40 minuter


Ingredienser:

500 g fläskytterfilé, skivad i tunna skivor

1 liter kantareller

1 gul lök, skivad

1 tärning köttbuljong

3 dl grädde

1 dl crème fraiche

2 tsk dijonsenap

1 tsk sambal oelek

1 msk kinesisk soja

0,25 dl hackad persilja

Salt och peppar

Smör att steka i


Gör så här:

Stek hastigt köttet i smör i en hel stekpanna, krydda med salt och peppar.

När köttet är genomstekt ta upp på fat.

Lägg kantarellerna och löken i stekpannan. Kantarellerna kommer att vätska sig rejält, låt det koka bort och tillsätt sedan en klick smör i stekpanna. Salta och peppra, låt kantarellerna få färg.

Häll i grädde, crème fraiche och buljongtärningen. Rör om ordentligt så buljongtärningen löser sig.

Lägg ner köttet i såsen.

Smaka upp med dijon, soja, sambal oelek, salt och peppar.

Låt koka tills såsen har en krämig konsistens.

Vänd ned persilja när såsen är färdig.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page