top of page

FLÄSKYTTERFILÉPANNA MED KANTARELLER

Varför inte göra denna härliga gryta? Med tunt skivad fläskytterfilé behöver inte köttet någon längre koktid, utan det blir mört och gott på några minuter.

4 portioner

40 minuter


Ingredienser:

500 g fläskytterfilé, skivad i tunna skivor

1 liter kantareller

1 gul lök, skivad

1 tärning köttbuljong

3 dl grädde

1 dl crème fraiche

2 tsk dijonsenap

1 tsk sambal oelek

1 msk kinesisk soja

0,25 dl hackad persilja

Salt och peppar

Smör att steka i


Gör så här:

Stek hastigt köttet i smör i en hel stekpanna, krydda med salt och peppar.

När köttet är genomstekt ta upp på fat.

Lägg kantarellerna och löken i stekpannan. Kantarellerna kommer att vätska sig rejält, låt det koka bort och tillsätt sedan en klick smör i stekpanna. Salta och peppra, låt kantarellerna få färg.

Häll i grädde, crème fraiche och buljongtärningen. Rör om ordentligt så buljongtärningen löser sig.

Lägg ner köttet i såsen.

Smaka upp med dijon, soja, sambal oelek, salt och peppar.

Låt koka tills såsen har en krämig konsistens.

Vänd ned persilja när såsen är färdig.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page