FOCACCIA
- mammansmat
- 7 apr. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Jag tycker focaccia är så himla gott! Saftigt, luftigt, lättbakat och ett möjligheternas bröd! Man kan smaksätta hur man vill! Jag älskar att smaksätta oljan med vitlök och massor av örter, sen rikligt med flingsalt på.
Eller som här, focaccia art! Jag behöver slipa lite på konsten, men jag tycker det ser så mysigt ut med konst på brödet.

Ca 15 bitar bröd
Över 90 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja + 0.5 dl olivolja till utbakningen
1 tsk salt
1 msk honung
7-8 dl mjöl, jag använde Tipo 00, rekommenderas!
Dekoration eller smaksättning
Gör så här:
Slå ihop alla ingredienser i en degbunke och knåda ihop, mjölet ska tillsättas lite i taget så degen inte blir torr. Vi vill ha en deg som precis släpper kanterna på degbunken, hellre för lös än för hård.
Knåda i maskin i 10 min, för hand gärna det dubbla.
Låt jäsa i bunken i 50 min.
Häll ut lite olivolja i en bakplåtspapperklädd form ca 20×30 cm. Häll ut degen i formen, tryck ut den med resterande olivolja.
Dekorera som du tycker och grädda i 225 grader i 20-30 min. Låt kallna på galler.
Jag serverade med vispat vitlökssmör!
Comentarios