top of page

FRANSK CHOKLADKOLA

Denna kolan är viktigare för mig på julens gottebord än både knäck och trillingnötter.

Den är bara sååå god!


Smidigaste sättet att slå in kola - i muffinsformar! 🙌


60 minuter


Ingredienser:

100 g smör

0,5 dl kakao

2 dl vispgrädde

3 dl strösocker

1 dl sirap

3 msk honung


Gör så här:

Häll samtliga ingredienser i en kastrull, gärna tjockbottnad.

Låt koka upp och koka, inte stormkoka, rör om då och då. Smeten ska mäta 124 grader när den är klar. Har du ingen termometer så kan du göra kulprov.

Beroende på storlek på kastrull så tar det 30-45 min.


Häll upp i en bakplåtspapperklädd form.

Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan i bitar och vira in i muffinsformar eller bakplåtspapper.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page