top of page

FROZEN CHEESECAKE MED RABARBER OCH JORDGUBBAR

Finns det någon bättre fika än fryst cheesecake när det är riktigt varmt ute?

Denna variant med rabarbersylt och färska jordgubbar på toppen är fantastiskt god!

Sylten räcker till mer än cheesecaken, men den är supergod att baka bullar med eller ha på nybakta scones.


10portioner 45 min + tid i frys


Ingredienser:

Sylt: (gör denna i god tid innan så den hinner svalna, hela satsen används inte till cheesecaken)

1 kg rabarber

4 dl syltsocker

0,5 msk grovmalen kardemumma

Saft från 1/2 citron


Cheesecake:

15 digestivekex

75 g smält smör

3 ägg

400 g mascarpone

3 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

3 dl sylt

1 liter jordgubbar


Gör så här:

Sylt:

Skala och skiva rabarber. Koka med kardemumman tills rabarberna är nästintill sönderkokade, rör om då och då.

Tillsätt syltsocker och citronsaft, låt koka ca 5 min.

Häll upp på varm och ren burk.

Låt kallna helt.

Cheesecake:

Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en springform. Ställ i frysen medan du gör fyllningen.

Dela äggen i gula och vita.

Vispa upp vitan. Ställ åt sidan.

I en annan bunke vispa upp gulor med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt mascarpone och vispa till en slät smet.

Ta en tredje bunke och vispa upp grädden, inte för tjockt - mjuka toppar blir bra!

Vänd ner grädden i äggblandningen, vänd tills det är ordentligt blandat.

Vänd sist ner den vispade äggvitan, vänd försiktigt så fluffet inte försvinner.

Häll lite av smeten på kexbotten, klicka eller spritsa ut sylt på smeten, varva smeten och sylten, avsluta med smet.

Ställ i frysen över natten.

Ta fram cheesecaken ca 30 min före servering (beror på temperatur)

Dela jordgubbar och dekorera med.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page