FYLLD BARKIS
Alltså hur gott är inte detta!? Som en gigantisk varm macka med smakrik köttfärsröra, mums!
Servera med en härlig sallad.
4-5 portioner
45 minuter
Ingredienser: 600 g färs 1 liten gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, pressade Olja att steka i
2 msk tomatpuré
1,5 dl chilisås
1,5 dl krossade tomater
1 msk kinesisk soja
1 msk yellow mustard
1 tärning köttbuljong
Salt, peppar, oregano
1 lantbröd
125 g riven ost
Några tomater att toppa med, skivade
Gör så här:
Stek lök och vitlök i olja tills löken är blank, låt då tomatpurén steka med i 3-4 minuter.
Lägg i färsen och stek tills den är genomstekt och fått lite färg.
Salta och peppra lite.
Häll i resten till köttfärsröran. Låt koka ihop sig ca 15 min. Det ska vara en ganska så fast röra, ingen köttfärssås.
Smaka av och krydda upp om så behövs.
Skär av toppen av brödet, gröp ur den.
Fyll brödet med färsröran, toppa med ost och tomat.
Ställ in i 225 grader i ca 15 min, tills den fått fin färg och brödet är lite krispigt.
Comments