top of page

FYLLD BARKIS

Alltså hur gott är inte detta!? Som en gigantisk varm macka med smakrik köttfärsröra, mums!

Servera med en härlig sallad.

4-5 portioner

45 minuter


Ingredienser: 600 g färs 1 liten gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, pressade Olja att steka i

2 msk tomatpuré 1,5 dl chilisås 1,5 dl krossade tomater 1 msk kinesisk soja 1 msk yellow mustard 1 tärning köttbuljong Salt, peppar, oregano 1 lantbröd 125 g riven ost Några tomater att toppa med, skivade

Gör så här:

Stek lök och vitlök i olja tills löken är blank, låt då tomatpurén steka med i 3-4 minuter. Lägg i färsen och stek tills den är genomstekt och fått lite färg. Salta och peppra lite. Häll i resten till köttfärsröran. Låt koka ihop sig ca 15 min. Det ska vara en ganska så fast röra, ingen köttfärssås. Smaka av och krydda upp om så behövs. Skär av toppen av brödet, gröp ur den. Fyll brödet med färsröran, toppa med ost och tomat. Ställ in i 225 grader i ca 15 min, tills den fått fin färg och brödet är lite krispigt.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page