FÄRSGRATÄNG AFRICANA
En rätt vi brukade servera i skolköket när jag jobbade där. Det kanske inte låter som den mest tilltalande mixen, men den var otroligt populär bland barnen!
Tillbehören och namnet är väl det mest exotiska med rätten egentligen. Gott att servera till är: Ananas, kokosflingor, en klick mango chutney och jordnötter.Till detta skall det serveras ris.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
olja att steka i
500 g färs
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl chilisås
3 dl grädde
salt, peppar, curry
2 dl riven ost
Gör så här: Fräs på färsen. Krydda med salt, peppar och curry. När färsen fått fin färg och är genomstekt, häll i chilisås och grädde, koka ihop någon minut. Häll över i en ugnsform, strö ost över, gratinera i 250 grader i 10-15 min tills dess att osten fått fin färg. Servera med ris och goda tillbehör. Sen är det bara att käka tills dess att matkoman infinner sig!
Comments