top of page

FÄRSGRATÄNG AFRICANA

En rätt vi brukade servera i skolköket när jag jobbade där. Det kanske inte låter som den mest tilltalande mixen, men den var otroligt populär bland barnen!

Tillbehören och namnet är väl det mest exotiska med rätten egentligen. Gott att servera till är: Ananas, kokosflingor, en klick mango chutney och jordnötter.Till detta skall det serveras ris.


4 portioner

30 minuter

Ingredienser: olja att steka i 500 g färs 2 vitlöksklyftor, pressade 1 dl chilisås 3 dl grädde salt, peppar, curry 2 dl riven ost

Gör så här: Fräs på färsen. Krydda med salt, peppar och curry. När färsen fått fin färg och är genomstekt, häll i chilisås och grädde, koka ihop någon minut. Häll över i en ugnsform, strö ost över, gratinera i 250 grader i 10-15 min tills dess att osten fått fin färg. Servera med ris och goda tillbehör. Sen är det bara att käka tills dess att matkoman infinner sig!



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page