top of page

FÄRSGRYTA MED CURRY & KOKOS

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 11 feb.
  • 1 min läsning

En god färsgryta som går hem hos såväl stora som små.

Gillar man hetta så rekommenderar jag att tillsätta lite sambal oelek när färsen steks.

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

500 g färs

1/2 purjolök, skivad

4 klyftor vitlök, pressade

1 msk curry

Salt & peppar

2 grovrivna morötter

4 dl kokosmjölk


Gör så här:

Stek färsen med purjolök och vitlök. Krydda med salt, peppar och curry, ev sambal oelek.

Stek tills färsen börjar få färg, tillsätt moroten och låt den steka med i ungefär 5 minuter.

Rör ner kokosmjölk och låt såsen koka i ca 10 min, tills såsen börjar tjockna.

Smaka upp med salt och peppar.


Servera med ris och några goda nötter.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page