Sök
FÄRSGRYTA MED CURRY & KOKOS
- mammansmat
- 11 feb.
- 1 min läsning
En god färsgryta som går hem hos såväl stora som små.
Gillar man hetta så rekommenderar jag att tillsätta lite sambal oelek när färsen steks.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
500 g färs
1/2 purjolök, skivad
4 klyftor vitlök, pressade
1 msk curry
Salt & peppar
2 grovrivna morötter
4 dl kokosmjölk
Gör så här:
Stek färsen med purjolök och vitlök. Krydda med salt, peppar och curry, ev sambal oelek.
Stek tills färsen börjar få färg, tillsätt moroten och låt den steka med i ungefär 5 minuter.
Rör ner kokosmjölk och låt såsen koka i ca 10 min, tills såsen börjar tjockna.
Smaka upp med salt och peppar.
Servera med ris och några goda nötter.
Comments