top of page

FÄRSPANNA MED SVAMP

Mustig färspanna med smaker som får tankarna att fara till skogen.

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Smör eller olja att steka i

3 schalottenlökar, skivade

2 vitlöksklyftor, hackade

300 g svamp (jag hade lite champinjoner och trattisar)

400 g färs

1 morot grovriven

2 msk tomatpuré

3 dl vatten

1 tärning svampbuljong

2 tsk dijonsenap

1 msk kinesisk soja

Salt och fem peppar

Hackad persilja


Gör så här:

Fräs på lök, vitlök och svamp i en stekpanna i lite matfett, krydda med salt och peppar (ta det lite lugnt med saltet) När svampen fått färg så ta upp den på fat.

Stek färsen med tomatpurén, salta och peppra (ta det lite lugnt med saltet, ska i både buljong och soja). När färsen fått färg så tillsätt den stekta svampen och moroten. Häll i buljongen, soja och dijon. Rör ihop ordentligt och låt koka tills nästan allt vatten kokat bort, smaka av och smaka ev upp med salt, peppar, dijon eller soja. Vänd ner persilja.

Strö ev lite lingon. Servera med kokt ris.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page