FÄRSPANNA MED SVAMP
Mustig färspanna med smaker som får tankarna att fara till skogen.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Smör eller olja att steka i
3 schalottenlökar, skivade
2 vitlöksklyftor, hackade
300 g svamp (jag hade lite champinjoner och trattisar)
400 g färs
1 morot grovriven
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 tärning svampbuljong
2 tsk dijonsenap
1 msk kinesisk soja
Salt och fem peppar
Hackad persilja
Gör så här:
Fräs på lök, vitlök och svamp i en stekpanna i lite matfett, krydda med salt och peppar (ta det lite lugnt med saltet) När svampen fått färg så ta upp den på fat.
Stek färsen med tomatpurén, salta och peppra (ta det lite lugnt med saltet, ska i både buljong och soja). När färsen fått färg så tillsätt den stekta svampen och moroten. Häll i buljongen, soja och dijon. Rör ihop ordentligt och låt koka tills nästan allt vatten kokat bort, smaka av och smaka ev upp med salt, peppar, dijon eller soja. Vänd ner persilja.
Strö ev lite lingon. Servera med kokt ris.
Comments