FÄRSRUTA MED PIZZATÄCKE
Ibland är man sugen på biffar eller köttbullar men orken finns liksom inte riktigt till att stå och steka. Här bjuder jag på ett recept på färsruta som steks i ugnen, med tomatsås och ost ovanpå. Resultatet blir saftig färs med goda smaker! Populärt bland barnen, då de gillar både biff och allt som kallas pizza.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser: 500 g färs 1 ägg 0,5 dl grädde 0,75 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 msk oregano 1 msk lökpulver 1 dl chilisås 1 dl krossade tomater 1 vitlöksklyfta, pressad 1 msk oregano 2 dl riven ost Gör så här: Blanda samman färs, ägg, grädde, salt, svartpeppar, oregano och lökpulver. Tryck ut färsen i en ugnsfast form, färsen får gärna ha en höjd på ungefär 4 centimeter. Blanda samman chilisås med krossade tomater, vitlök och oregano. Bred såsen ovanpå färsen, strö osten över. Grädda i 225 i ca 20 minuter, tills osten fått fin färg och färsen är genomstekt, den ska hålla 72 grader. Dela färskakan i rutor i formen. Servera med klyftpotatis eller pasta.
Comments