GLÖGGMARINERAD FLÄSKFILÈ
Fläskfilé marinerad i bland annat glögg. Till detta en rödvinssås där en del av vinet är bytt mot glögg. Otroligt goda smaker. Prova till adventsmiddag!
4 portioner
60 minuter
Ingredienser:
Fläskfilé:
1 fläskfilé
1.5 dl glögg
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar
Sås:
1 msk smör
1 schalottenlök, hackad
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 kvist timjan
2 dl rödvin
1 dl glögg + någon hutt till slutet
2,5 dl vatten
1 msk kavfond
1-2 msk mjöl att reda av med
Salt och peppar
Gör så här:
Putsa fläskfilén. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och smaka upp med salt och peppar.
Lägg filén i en fryspåse och häll marinaden över. Förslut och låt marinera i ungefär 6 h. Gärna över natten.
Hetta upp en stekpanna med smör, bryn hastigt fläskfilén runt om. Lägg i en ugnsform och låg gå i 175 grader i ca 30 minuter, filén ska ha en innertemp på 70 grader. Låt den gärna stå och vila några minuter innan du skär upp den.
Fräs schalottenlöken mjuk i smöret. Häll i vitpepparkorn, lagerblad och timjan. Häll på vin och glögg. Låt koka och reducera ner till hälften.
Sila av, häll på vatten och kalvfond. Låt koka ihop, tar kanske 10-20 min.
Red av, smaka upp med salt, peppar och en skvätt glögg.
Hur den ska smaksättas beror helt på vilket vin och vilken glögg som används.
Vi åt potatisgratäng till, det valet ångrar jag inte
Comments