GRANOLA
En tallrik fil med granola ger en fantastisk start på dagen.
Denna får så god smak av rostade frön och kokos, och ett gott crunch av cornflakes.
Doften som blir när man rostar den, oh den doften.
45 minuter
Ingredienser:
4 dl cornflakes
4 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl kokos
1 msk kanel
0.5 tsk salt
2-3 dl nötter, t.ex. hasselnötter, valnötter, mandel eller pekannötter
0.25 dl honung
0.75 dl sirap
0.5 dl olja
1 dl vatten
Gör så här:
Krossa cornflakes lätt. Rör sedan samman övriga torra ingredienser. Blanda honung, sirap, olja och vatten, häll över det över den torra blandningen och arbeta lätt in vätskan.
Häll på plåt och rosta i 175 grader i ca 30 minuter. Rör om kanske tre gånger under tiden så det inte bränns.
Förvara i tättslutande burk.
Comments