GREKISK KYCKLING OCH GRÖNT ALLT-PÅ-EN-PLÅT
- mammansmat
- 9 mars 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Denna kycklingrätt har klassiska grekiska smaker, och när allt ligger på samma plåt blandas alla smaker så fint!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Kyckling:
500 g Kycklingfilė
zest och saft från 1/2 citron
2 msk olivolja
salt och peppar
1/2 tsk kanel
1 msk torkad oregano
Grönsaker:
1 aubergine
150 g haricots verts
2 paprikor
200 g körsbärstomater
Smaksättning:
1/2 vitlök, halverade klyftor
oregano
salt och peppar
1 msk olivolja
saft från 1/2 citron
1 förpackning fetaost
oliver
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna en gång på längden. Blanda ner alla ingredienser i kycklingen och låt stå några timmar och marinera.
Dela grönsaker i mindre bitar och lägg på plåt.
Ha på oregano, citronsaft, vitlöksklyftor och olja. Blanda runt ordentligt.
Lägg kycklingbitarna ovanpå, strö över fetaost och oliver.
Ställ in i 225 grader i 20-30 min, tills kycklingen är genomstekt.
Comments