top of page

GREKISK KYCKLING OCH GRÖNT ALLT-PÅ-EN-PLÅT

Denna kycklingrätt har klassiska grekiska smaker, och när allt ligger på samma plåt blandas alla smaker så fint!


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Kyckling:

500 g Kycklingfilė

zest och saft från 1/2 citron

2 msk olivolja

salt och peppar

1/2 tsk kanel

1 msk torkad oregano

Grönsaker:

1 aubergine

150 g haricots verts

2 paprikor

200 g körsbärstomater

Smaksättning:

1/2 vitlök, halverade klyftor

oregano

salt och peppar

1 msk olivolja

saft från 1/2 citron

1 förpackning fetaost

oliver


Gör så här:

Dela kycklingfiléerna en gång på längden. Blanda ner alla ingredienser i kycklingen och låt stå några timmar och marinera.

Dela grönsaker i mindre bitar och lägg på plåt.

Ha på oregano, citronsaft, vitlöksklyftor och olja. Blanda runt ordentligt.

Lägg kycklingbitarna ovanpå, strö över fetaost och oliver.

Ställ in i 225 grader i 20-30 min, tills kycklingen är genomstekt.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page