GREKISK PLÅT
- mammansmat
- 11 feb.
- 1 min läsning
Riktigt gott med allt på en plåt!
Här får kyckling, potatis, lök, paprika, fetaost och oliver samsas på plåten och ge smak åt varann.
Succé!

4-6 portioner
40 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer
1 kg potatis, gärna delikatesspotatis
0,5 dl olja
2 paprikor, delade i bitar
1 rödlök, delad
2 dl svarta oliver, gärna kalamata
150 g fetaost
Salt, peppar, paprikapulver, oregano
Gör så här:
Dela potatisen lägg på en långpanna. Häll över olja och krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano.
Ställ in i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Under tiden så bryn kycklingen tills den får fin färg runt om, men inte steks igenom.
Krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano.
Ta ut potatisen, blanda ner paprikor och rödlök. Lägg kycklingen på plåten och ställ in i ugnen i knappt 15 min. Potatisen ska vara genommjuk och kycklingen hålla 70 grader.
Ta ut plåten, strö oliver och feta över och kör in ungefär 5 minuter till tills fetan börjar smälta.
Servera med en god tzatziki.
Comments