top of page

GREKISK PLÅT

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 11 feb.
  • 1 min läsning

Riktigt gott med allt på en plåt!

Här får kyckling, potatis, lök, paprika, fetaost och oliver samsas på plåten och ge smak åt varann.

Succé!

4-6 portioner

40 minuter


Ingredienser:

600 g kycklingfiléer

1 kg potatis, gärna delikatesspotatis

0,5 dl olja

2 paprikor, delade i bitar

1 rödlök, delad

2 dl svarta oliver, gärna kalamata

150 g fetaost

Salt, peppar, paprikapulver, oregano


Gör så här:

Dela potatisen lägg på en långpanna. Häll över olja och krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano.

Ställ in i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

Under tiden så bryn kycklingen tills den får fin färg runt om, men inte steks igenom.

Krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano.

Ta ut potatisen, blanda ner paprikor och rödlök. Lägg kycklingen på plåten och ställ in i ugnen i knappt 15 min. Potatisen ska vara genommjuk och kycklingen hålla 70 grader.

Ta ut plåten, strö oliver och feta över och kör in ungefär 5 minuter till tills fetan börjar smälta.

Servera med en god tzatziki.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page