top of page

GRILLAD KOTLETT & TZATZIK

När man marinerar i yoghurt hjälper mjölksyran till att bryta ner enzymer i köttet som gör att köttet blir mörare.

4 portioner

45 min + tid för marineras


Ingredienser:

500 g kotlett/fläskytterfilé

Marinad:

0,75 dl grekisk yoghurt

Saft från 1/2 citron

1 msk honung

2 msk olivolja (jag har med chili)

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk oregano

0,75 tsk salt (ungefär, smaka dig fram!)

0,5 tsk svartpeppar (smaka dig fram)


Tzatziki :

3 dl grekisk yoghurt

1/2 gurka

2 pressade vitlöksklyftor

4-5 blad mynta

Salt och peppar


Gör så här:

Putsa och skiva köttet.

Blanda samman allt till marinaden och massera in marinaden i köttet.

Låt marinera kallt i minst 4 h, gärna över natten.

Grilla tills köttet har en innertemp på 70 grader.


Tzatziki:

Skrapa ur kärnorna ur gurkan och grovriv gurkan. Lägg rivet i en sil och salta. Låt rinna av, gärna i en timma.

Blanda sedan yoghurt med den rivna gurkan, hackade myntablad och vitlök. Smaka upp med svartpeppar och ev mer salt.

Ringla gärna lite olivolja över vid servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page