GRILLAD LAX MED HONUNG, LIME OCH TIMJAN
Fisk är underskattat att lägga på grillen, jag tror många tycker det är svårt att grilla fisk. Men det behöver det inte alls vara.
Här grillar jag i folie, lätt som en plätt!
4 portioner
45
Ingredienser:
600 g lax, gärna hel bit
2 msk neutral olja
2 msk honung
Saft från 1 lime
Zest från 1/2 lime
Några kvistar timjan, repade
Salt
Limepeppar/citronpeppar
Gör så här:
Blanda ihop olja, honung, limesaft & zest, timjan och salt. Lägg laxen på en bit folie, bygg upp kanterna lite på folien runt laxen. Krydda laxen med pepparn och ha sedan på honungsblandningen. Snåla inte med salt och peppar.
Lägg laxen, med folien på grillen grilla indirekt, med lock, tills laxen mäter ca 52 grader.
Комментарии