GRILLAD LAX MED RAMSLÖKSSMÖR
Har du också försökt att grilla skinnfria portionsbitar med lax och det slutat med att du står och svär vid grillen med laxbitar som trillat sönder? Då är detta ett tips för dig! Skiva citron och lägg på grillen, lägg laxen ovanpå citronskivorna och grilla sedan klart laxen under lock. Citronen gör inte bara så inte laxen fastnar, den ger också en fantastiskt god smak till laxen!
4 Portioner 40 minuter
Ingredienser:
4 portionsbitar lax
2 citroner, 3 skivor per laxbit
Salt & citronpeppar
100 g smör, rumsvarmt
25 g ramslök
Salt
Gör så här:
Börja med smöret: Mixa smör med ramslök och lite salt. Spritsa ut eller gör en rulle.
Ställ i kylen eller frysen tills det blir hårt.
Lägg citronskivor på grillen, tre per lax och lägg laxen ovanpå citronen.
Krydda med salt och citronpeppar.
Grilla under lock i 10-15 minuter tills laxen är genomstekt, tiden beror på hur varm grillen är.
Lägg smöret på laxen direkt och låt det smälta över laxen.
Kommentare