top of page

GRILLAD LAX MED RAMSLÖKSSMÖR

Har du också försökt att grilla skinnfria portionsbitar med lax och det slutat med att du står och svär vid grillen med laxbitar som trillat sönder? Då är detta ett tips för dig! Skiva citron och lägg på grillen, lägg laxen ovanpå citronskivorna och grilla sedan klart laxen under lock. Citronen gör inte bara så inte laxen fastnar, den ger också en fantastiskt god smak till laxen!

4 Portioner 40 minuter

Ingredienser:

4 portionsbitar lax

2 citroner, 3 skivor per laxbit

Salt & citronpeppar


100 g smör, rumsvarmt

25 g ramslök

Salt


Gör så här:

Börja med smöret: Mixa smör med ramslök och lite salt. Spritsa ut eller gör en rulle.

Ställ i kylen eller frysen tills det blir hårt.


Lägg citronskivor på grillen, tre per lax och lägg laxen ovanpå citronen.

Krydda med salt och citronpeppar.

Grilla under lock i 10-15 minuter tills laxen är genomstekt, tiden beror på hur varm grillen är.

Lägg smöret på laxen direkt och låt det smälta över laxen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page