GRILLADE FRUKTSPETT MED YOGHURTDIPP
Den perfekta efterrätten efter en grillmiddag!
Dra på glöden igen när sötsuget sätter in och förtrolla härlig frukt till en sjukt god efterrätt. Stora som små runt vårt bord åt med mycket god aptit, kan hända att något eller några fat till och med slickades.
6 portioner
20 minuter
Ingredienser:
1/4 Vattenmelon
1/2 Ananas
3 persikor
Saft från 1/2 citron
0,5 dl Rörsocker strö
2 dl Grekisk yoghurt
0,5 dl Honung
en näve valnötter
Gör så här: Dela frukt och trä på spett, ( om du sticker igenom dubbla spett så slipper du frukt som snurrar på spettet!) eller annan frukt som är god att äta varm.
Pressa över citron och strö över socker, blanda runt det över spetten.
Grilla på glödbädd. Låt frukten bli varm och få lite färg, men inte helt genomstekt, då kan det bli för mjukt. Lite motstånd vill vi ha att tugga på.
Servera frukten med honung ringlad över och hackade nötter på. Doppa i krämig god grekisk yoghurt.
Comments