top of page

GRÄDDIG KÖTTFÄRSGRYTA

Spagetti och köttfärssås i all ära, men ibland vill man ha lite variation.

Denna rätten är riktigt god och enkel att slänga ihop.

4 Portioner

30 minuter


Ingredienser:

500 g färs

1/2 skivad purjolök

2-4 vitlöksklyftor, pressade

1-3 tsk sambal oelek

1,5 msk kinesisk soja

2 grovrivna morötter

3,5 dl grädde

Salt och peppar


Gör så här:

Stek färsen med purjolök och vitlök.

När färsen börjar få färg, krydda med salt och peppar.

Rör ner sambal, soja och morot.

Rör ner grädden och låt såsen koka ihop i ca 10 min. Smaka av och smaka upp om det behövs.


Jag hade 4 vitlöksklyftor och 2 tsk sambal i min gryta. Välj efter egen smak hur pass mycket du vill ha.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page