top of page

GULASCH

Jag tycker mycket om gulasch och alla smaker den grytan bjuder på. Jag äter det helst med en brödbit och toppar den med crème fraiche med citronzest och persilja. För det är en fantastisk kombination.


4 portioner

Över 90 minuter


Ingredienser:

Gulash:

700 g fransyska (eller den biten du får tag i)

3 små lökar, eller 2 lite större, skivade

4 vitlöksklyftor, skivade

3 msk tomatpuré

2 msk paprikapulver

1.5 msk kummin

Salt ochpeppar

3 paprikor, delade i mindre bitar

500 g krossade tomater

4 dl vatten

2 tärningar köttbuljong

500 g potatis, delad i mindre bitar


Crème fraiche:

2 dl crème fraiche

Zest från 1/2 citron

Hackad persilja


Gör så här:

Putsa och dela fransyskan i mindre tärningar. Stek köttet i smör i omgångar med salt och peppar. Ta upp köttet och stek lök och vitlök mjukt. Stek sedan med paprikapulver, kummin och tomatpuré. Låt steka med ett par minuter. Häll i krossad tomat, vatten, buljong, köttet och två av de delade paprikorna.

Rör om och sätt på lock. Koka på svag värme i ett par timmar, tills köttet börjar bli mört. Smaka av med salt och peppar, häll i potatis och låt koka ca 30 min.

När potatisen är genomkokt, rör ned den sista paprikan.


Rör ihop crème fraiche med persilja och zest och lägg en klick på Gulaschen!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page