GULASCH
- mammansmat
- 9 feb. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Jag tycker mycket om gulasch och alla smaker den grytan bjuder på. Jag äter det helst med en brödbit och toppar den med crème fraiche med citronzest och persilja. För det är en fantastisk kombination.

4 portioner
Över 90 minuter
Ingredienser:
Gulash:
700 g fransyska (eller den biten du får tag i)
3 små lökar, eller 2 lite större, skivade
4 vitlöksklyftor, skivade
3 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
1.5 msk kummin
Salt ochpeppar
3 paprikor, delade i mindre bitar
500 g krossade tomater
4 dl vatten
2 tärningar köttbuljong
500 g potatis, delad i mindre bitar
Crème fraiche:
2 dl crème fraiche
Zest från 1/2 citron
Hackad persilja
Gör så här:
Putsa och dela fransyskan i mindre tärningar. Stek köttet i smör i omgångar med salt och peppar. Ta upp köttet och stek lök och vitlök mjukt. Stek sedan med paprikapulver, kummin och tomatpuré. Låt steka med ett par minuter. Häll i krossad tomat, vatten, buljong, köttet och två av de delade paprikorna.
Rör om och sätt på lock. Koka på svag värme i ett par timmar, tills köttet börjar bli mört. Smaka av med salt och peppar, häll i potatis och låt koka ca 30 min.
När potatisen är genomkokt, rör ned den sista paprikan.
Rör ihop crème fraiche med persilja och zest och lägg en klick på Gulaschen!
Comentarios