GULASCHSOPPA MED FÄRS
- mammansmat
- 7 apr. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Gulaschsoppa är riktigt gott! Även denna snabbvariant med färs är himla god!

4 portioner + någon matlåda
45 minuter
Ingredienser:
1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, pressade 500 g nötfärs 3 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 0.5 msk oregano 0.5 msk kummin
Salt, svartpeppar 400 g krossade tomater 7 dl vatten 2 tärningar köttbuljong 250 g fast potatis, skalad & tärnad
150 g morot, skalad skivad 2 paprikor, tärnade
Gör så här: Fräs på lök och vitlök i olja. När löken mjuknat stek med färsen och låt den börja få färg. Tillsätt kryddor och tomatpurén och låt fräsa med ett par minuter. Häll i krossade tomater, vatten och buljong, låt koka upp. Ha i morot och potatis, koka under lock tills dess att rotsakerna är mjuka, ca 20 min. Smaka upp soppan, ha i paprikan låt den koka med några minuter bara.
Servera med en klick crème fraiche eller gräddfil 😊
Comments