GYROS - FLÄSKKÖTTSKEBAB
- mammansmat
- 28 mars 2024
- 1 min läsning
Ett otroligt bra sätt att göra mör och smakrik fläskköttskebab! Hela huset kommer dofta pizzeria när denna goding bakas i ugnen.

6 portioner
90 minuter
Ingredienser:
Ca 1 kg fläskytterfilé eller fläskkarré (jag gjorde på fläskytterfilé, men karré blir minst lika bra, jag kan bara inte äta det efter graviditeten med Maj..)
2 tsk salt
1 msk farinsocker
1 msk lökpulver
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
0,5 msk rökt paprikapulver
0,5 msk vitlökspulver
1 tsk vitpeppar
1 tsk sambal oelek
0,75 dl olja
Gör så här:
Skiva köttet, blanda ihop övriga ingredienser till en marinad och massera in i köttet.
Marinera i minst fyra timmar, har du tid så låt stå i kylen över natten.
Trä upp en halv lök eller en halv potatis på två grillspett (se till att de får plats stående i ugnen!) så dom hålls ihop. Trä sedan upp köttet på spetten och sätt andra halvan av löken/potatisen i botten med snittsidan nedåt så att spettet kan stå.
Ställ spettet i en ugnsform eller på en plåt.
Ställ in i 225 grader i 15 minuter, dra sedan ned värmen till 175 grader och låt köttet gå tills det mäter 70 grader i innertemp, mitt tog 1 timme ungefär.
Sen är det bara att skiva av från spetten och servera med goda tillbehör.
Yorumlar