top of page

GYROS - FLÄSKKÖTTSKEBAB

Ett otroligt bra sätt att göra mör och smakrik fläskköttskebab! Hela huset kommer dofta pizzeria när denna goding bakas i ugnen.


6 portioner

90 minuter


Ingredienser:

Ca 1 kg fläskytterfilé eller fläskkarré (jag gjorde på fläskytterfilé, men karré blir minst lika bra, jag kan bara inte äta det efter graviditeten med Maj..)

2 tsk salt

1 msk farinsocker

1 msk lökpulver

1 msk oregano

1 msk paprikapulver

0,5 msk rökt paprikapulver

0,5 msk vitlökspulver

1 tsk vitpeppar

1 tsk sambal oelek

0,75 dl olja


Gör så här:

Skiva köttet, blanda ihop övriga ingredienser till en marinad och massera in i köttet.

Marinera i minst fyra timmar, har du tid så låt stå i kylen över natten.

Trä upp en halv lök eller en halv potatis på två grillspett (se till att de får plats stående i ugnen!) så dom hålls ihop. Trä sedan upp köttet på spetten och sätt andra halvan av löken/potatisen i botten med snittsidan nedåt så att spettet kan stå.

Ställ spettet i en ugnsform eller på en plåt.

Ställ in i 225 grader i 15 minuter, dra sedan ned värmen till 175 grader och låt köttet gå tills det mäter 70 grader i innertemp, mitt tog 1 timme ungefär.


Sen är det bara att skiva av från spetten och servera med goda tillbehör.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page