HALLONGROTTOR
Godaste småkakan!
Tänkte bjussa på lite tips inför grottbaket!
Rumsvarmt smör måste det vara, annars är degen svår att få ihop.
En matsked olja i degen ger en smidig deg som är lättformad!
Gör hålet i kakan direkt när du gjort en boll, så spricker den inte lika lätt.
Gör ett rejält hål - stort hål = mycket sylt
Ställ formarna i minimuffinsform så blir grottorna snygga i formen.
ca 24 grottor
40 minuter
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
4,5 dl mjöl
1 dl strösocker
1 msk olja
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 dl hallonsylt
Gör så här:
Knåda samman samtliga ingredienser förutom sylt till en deg.
Rulla runda bollar och lägg i småkaksformar, gör ett hål i kakan, fyll med sylten.
Grädda i 15-18 min 175 grader.
Comentários