top of page

HALLONGROTTOR

Godaste småkakan!

Tänkte bjussa på lite tips inför grottbaket!

Rumsvarmt smör måste det vara, annars är degen svår att få ihop.

En matsked olja i degen ger en smidig deg som är lättformad!

Gör hålet i kakan direkt när du gjort en boll, så spricker den inte lika lätt.

Gör ett rejält hål - stort hål = mycket sylt

Ställ formarna i minimuffinsform så blir grottorna snygga i formen.


ca 24 grottor

40 minuter

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

4,5 dl mjöl

1 dl strösocker

1 msk olja

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1-2 dl hallonsylt

Gör så här:

Knåda samman samtliga ingredienser förutom sylt  till en deg.

Rulla runda bollar och lägg i småkaksformar, gör ett hål i kakan, fyll med sylten.

Grädda i 15-18 min 175 grader.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page