top of page

HALLONSMULPAJ MED VIT CHOKLAD

Är du en ovan bakare så är smulpaj fikat för dig! Det är inte konstigare än bär eller frukt med en smulig deg ovanpå.

Jag gör alltid min smuldeg med smält smör och blandar ihop degen direkt ner i kastrullen. Varför göra det svårare än det behöver vara liksom.


Den här pajen är galet god! De syrliga hallon och den söta vita chokladen är en match made in heaven!

6-8 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g hallon

2 msk potatismjöl

0,5 dl strösocker


175 g smör

0,75 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

100 g vit choklad (hackad eller små knappar)


Gör så här:

Lägg hallonen i en pajform, blanda ner potatismjöl och strösocker (0,5 dl).

Smält smöret och låt svalna en aning.

Rör ner socker, vaniljsocker, vetemjöl och havregryn och till sist vit choklad, rakt ner i grytan. Det kommer bli en ganska så fast deg som ska smula sig.

Smula degen över bären.

Grädda i 200 grader i 20-30 min, tills degen fått fin färg.

Låt svalna lite och servera med vaniljsås, grädde eller kanske en kula vaniljglass.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page