HALLONSMULPAJ MED VIT CHOKLAD
- mammansmat
- 12 mars 2024
- 1 min läsning
Är du en ovan bakare så är smulpaj fikat för dig! Det är inte konstigare än bär eller frukt med en smulig deg ovanpå.
Jag gör alltid min smuldeg med smält smör och blandar ihop degen direkt ner i kastrullen. Varför göra det svårare än det behöver vara liksom.
Den här pajen är galet god! De syrliga hallon och den söta vita chokladen är en match made in heaven!

6-8 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g hallon
2 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
175 g smör
0,75 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
100 g vit choklad (hackad eller små knappar)
Gör så här:
Lägg hallonen i en pajform, blanda ner potatismjöl och strösocker (0,5 dl).
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ner socker, vaniljsocker, vetemjöl och havregryn och till sist vit choklad, rakt ner i grytan. Det kommer bli en ganska så fast deg som ska smula sig.
Smula degen över bären.
Grädda i 200 grader i 20-30 min, tills degen fått fin färg.
Låt svalna lite och servera med vaniljsås, grädde eller kanske en kula vaniljglass.
Kommentare