top of page

HAMBURGERBRÖD

Riktigt fredagsmys!

Grillade burgare med stekt lök och nybakt hamburgerbröd.

Det sitter väl aldrig fel med en burgare?

Gjorde sliders till ungarna när jag ändå bakade egna brön, uppskattas av dom små!



6 bröd, eller 4 stora och 4 små bröd

90 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

40 g smör

2.5 dl mjölk

1/2 tsk salt

1 tsk socker

ca 5-6 dl mjöl, gärna manitoba cream


1 ägg

Sesamfrön


Gör så här:

Smält smör, tillsätt mjölk och ljumma det. Ha i jästen i en bunke, gärna en degassistent. Tillsätt mjölkblandningen, salt, socker och mjölet, lite i taget.

Tillsätt mjöl tills det blir en smidig deg som släpper kanterna. Låt den knådas 10 min i maskin, eller ca 15 för hand.

Jäs i 40 min under bakduk. Dela i 6-8 delar och gör runda bollar som du plattar till lite.

Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Låt jäsa 30 min.

Vispa upp ägget, pensla på bröden och strö sesamfrön över.

Grädda i 225 grader i ca 10 min.

Låt svalna på galler under bakduk.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page