HASSELBACKSPOTATIS MED VITLÖKSSMÖR
En variant på den klassiska hasselbackspotatisen. Jag har låtit skalet vara kvar, det ger potatisen mer smak och annan struktur.
I smöret pressades vitlök ner, för vitlök är typ alltid gott! Potatisen är hur god som helst till det grillade.
5-6 portioner
45 minuter
Ingredienser:
1 kg fast potatis, tvättad med skal
100 g smör
3 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl ströbröd
0,5 dl pankoströbröd
Salt och peppar
Gör så här:
Lägg potatisen i t.ex. en träsked och skiva potatisen, inte helt igenom, den ska hålla ihop i botten fortfarande.
Lägg potatisarna på plåt eller i en form, salta och peppra.
Smält smöret, rör ned vitlöken och pensla vitlökssmöret över potatisarna. Sätt in i ugnen i 20-25 min. Ös potatisarna mer smöret som ligger i botten på formen.
Blanda panko och ströbröd och strö över potatisarna. Ös med lite smör igen.
Sätt in i ugnen igen, i 20-25 min. Känn med sticka så de är genommjuka.
Commentaires