Sök
HEDVIGSOPPA
- mammansmat
- 4 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Hedvigsoppa - en soppa med färs och vitkål, låter kanske inte mycket för världen, men oh så gott det är!

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
1 gul lök, strimlad
2 pressade vitlöksklyftor
400 g färs
salt, peppar och paprikapulver
2 msk tomatpuré
300 g strimlad vitkål
8 dl vatten
2 köttbuljongstärningar
0.5 dl chilisås
persilja
Gör så här:
Stek lök, vitlök och färs. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Stek med tomatpurén och vitkålen en liten stund. Ha i vatten, buljong och chilisås och koka ihop tills det är god smak och kålen är mjuk.
Rör ned persilja precis före servering.
Himla smarrigt.
Comments