top of page

HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED GRÄDDSÅS SMAKSATT MED VINBÄRSGELÉ

Riktig söndagsmiddag!

Köttet kryddas i all enkelhet med bara fyra peppar och salt, sen är det en härlig sås som får ta huvudrollen.

Jag brukar alltid koka min gräddsås direkt i stekpannan. Jag låter grädden koka ganska hårt tills dess att den rett sig själv.

"En bra sås reder sig själv" är mottot.

Ingredienser:

1 fläskfilé

Smör att steka i

2 dl vatten

1 tärning köttbuljong

4 dl grädde

1 - 2 msk röd vinbärsgelé

2 tsk kinesisk soja

Salt + 4 peppar


Gör så här:

Putsa fläskfilén, krydda med fyra peppar och salt. Bryn köttet runt om i smör i en het stekpanna.

Lägg köttet i en ugnsform och låt steka klart i ugnen i 150 grader i ca 30 min, Tempa gärna, köttet är genomstekt vid 70 grader. Låt vila 10 min före du skär upp det.

Antingen så kokar du ihop såsen direkt när köttet åker in i ugnen och värmer på den när det är dags för servering, eller så börjar du med såsen mät köttet närmar sig färdigt.

Häll i vattnet i stekpannan, vispa ner buljongen och koka tills ungefär hälften av vattnet återstår. Tllsätt grädde och koka kraftigt tills såsen tjocknar. Smaka av med soja, salt och peppar och gelé.


Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page