top of page

HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED GRÄDDSÅS SMAKSATT MED VINBÄRSGELÉ

Riktig söndagsmiddag!

Köttet kryddas i all enkelhet med bara fyra peppar och salt, sen är det en härlig sås som får ta huvudrollen.

Jag brukar alltid koka min gräddsås direkt i stekpannan. Jag låter grädden koka ganska hårt tills dess att den rett sig själv.

"En bra sås reder sig själv" är mottot.

Ingredienser:

1 fläskfilé

Smör att steka i

2 dl vatten

1 tärning köttbuljong

4 dl grädde

1 - 2 msk röd vinbärsgelé

2 tsk kinesisk soja

Salt + 4 peppar


Gör så här:

Putsa fläskfilén, krydda med fyra peppar och salt. Bryn köttet runt om i smör i en het stekpanna.

Lägg köttet i en ugnsform och låt steka klart i ugnen i 150 grader i ca 30 min, Tempa gärna, köttet är genomstekt vid 70 grader. Låt vila 10 min före du skär upp det.

Antingen så kokar du ihop såsen direkt när köttet åker in i ugnen och värmer på den när det är dags för servering, eller så börjar du med såsen mät köttet närmar sig färdigt.

Häll i vattnet i stekpannan, vispa ner buljongen och koka tills ungefär hälften av vattnet återstår. Tllsätt grädde och koka kraftigt tills såsen tjocknar. Smaka av med soja, salt och peppar och gelé.


コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page