HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED GRÄDDSÅS SMAKSATT MED VINBÄRSGELÉ
Riktig söndagsmiddag!
Köttet kryddas i all enkelhet med bara fyra peppar och salt, sen är det en härlig sås som får ta huvudrollen.
Jag brukar alltid koka min gräddsås direkt i stekpannan. Jag låter grädden koka ganska hårt tills dess att den rett sig själv.
"En bra sås reder sig själv" är mottot.
Ingredienser:
1 fläskfilé
Smör att steka i
2 dl vatten
1 tärning köttbuljong
4 dl grädde
1 - 2 msk röd vinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
Salt + 4 peppar
Gör så här:
Putsa fläskfilén, krydda med fyra peppar och salt. Bryn köttet runt om i smör i en het stekpanna.
Lägg köttet i en ugnsform och låt steka klart i ugnen i 150 grader i ca 30 min, Tempa gärna, köttet är genomstekt vid 70 grader. Låt vila 10 min före du skär upp det.
Antingen så kokar du ihop såsen direkt när köttet åker in i ugnen och värmer på den när det är dags för servering, eller så börjar du med såsen mät köttet närmar sig färdigt.
Häll i vattnet i stekpannan, vispa ner buljongen och koka tills ungefär hälften av vattnet återstår. Tllsätt grädde och koka kraftigt tills såsen tjocknar. Smaka av med soja, salt och peppar och gelé.
Комментарии