HJÄRTATS MARÄNGTÅRTA -TÅRTBOTTEN AV MARÄNG
När tösen fyllde sju var detta tårtan hon beställde: marängbottnar, glass, jordgubbar och grädde - allt som är gott helt enkelt.
Istället för vanliga runda bottnar formade jag hjärtan.
6-8 bitar
Över 90 min
Ingredienser:
4 äggvitor
3 dl socker
Några droppar citron
Gör så här:
Vispa upp äggvitan med några droppar citron till ett hårt skum.
Vispa ner sockret, lite i taget, vispa ner allt och fortsätt vispa tills du har en blank maräng.
Rita 2 lika stora hjärtan, eller cirklar på ett bakplåtspapper.
Spritsa eller bred ut marängen i den ritade formen.
Grädda i 1,5 h i 100 grader. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i ugnen tills dess att den svalnat.
Förvara bottnarna torrt.
Jag la glass, lite hackade jordgubbar och ett lager grädde på första botten, sen la jag på den andra marängbotten, bredde på grädde och toppade med färska jordgubbar.
Serveras direkt.
Comments