top of page

HJÄRTATS MARÄNGTÅRTA -TÅRTBOTTEN AV MARÄNG

När tösen fyllde sju var detta tårtan hon beställde: marängbottnar, glass, jordgubbar och grädde - allt som är gott helt enkelt.

Istället för vanliga runda bottnar formade jag hjärtan.

6-8 bitar

Över 90 min


Ingredienser:

4 äggvitor

3 dl socker

Några droppar citron


Gör så här:

Vispa upp äggvitan med några droppar citron till ett hårt skum.

Vispa ner sockret, lite i taget, vispa ner allt och fortsätt vispa tills du har en blank maräng.

Rita 2 lika stora hjärtan, eller cirklar på ett bakplåtspapper.

Spritsa eller bred ut marängen i den ritade formen.

Grädda i 1,5 h i 100 grader. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i ugnen tills dess att den svalnat.

Förvara bottnarna torrt.


Jag la glass, lite hackade jordgubbar och ett lager grädde på första botten, sen la jag på den andra marängbotten, bredde på grädde och toppade med färska jordgubbar.


Serveras direkt.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page