HÄRLIGASTE FRUKOSTFRALLAN
- mammansmat
- 3 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Fluffiga fina frallor!
12frallor
30 min
Ingredienser:
15 gram jäst
3 dl mjölk
1 tsk salt
0.5 msk honung
Ca 7dl manitoba cream
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
Vallmofrön
Gör så här:
Smula jästen i degbunken, häll på den kalla mjölken, honung, salt och det mesta av mjölet tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Tillsätt smöret och låt gå i blandaren ca 10 minuter.
Ta upp på bakbord och dela i 12 delar. Runddriv delarna (läs nedan hur) och lägg på plåt. Täck med plast eller kökshandduk och låt vila i kylen över natten.
Ta ut någon timme före bakning (om du hinner, annars går det bra strax före).
Pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrön över.
Skjuts in i ugnen i 250 grader i 8-10 minuter.
Att runddriva brödet.
Ta en degbit lägg på mjölat bord, med mjölad hand. Tryck lätt på degen mot bordet med handen när du driver den runt i början. Den kommer bli rundare eftersom och ju rundare den blir i handen, desto mer börjar du kupa handen när du driver den.
Comments