top of page

HÄRLIGASTE FRUKOSTFRALLAN

Fluffiga fina frallor!


12frallor

30 min


Ingredienser:

15 gram jäst

3 dl mjölk

1 tsk salt

0.5 msk honung

Ca 7dl manitoba cream

50 g rumsvarmt smör

1 ägg

Vallmofrön


Gör så här:

Smula jästen i degbunken, häll på den kalla mjölken, honung, salt och det mesta av mjölet tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Tillsätt smöret och låt gå i blandaren ca 10 minuter.

Ta upp på bakbord och dela i 12 delar. Runddriv delarna (läs nedan hur) och lägg på plåt. Täck med plast eller kökshandduk och låt vila i kylen över natten.

Ta ut någon timme före bakning (om du hinner, annars går det bra strax före).

Pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrön över.

Skjuts in i ugnen i 250 grader i 8-10 minuter.


Att runddriva brödet.

Ta en degbit lägg på mjölat bord, med mjölad hand. Tryck lätt på degen mot bordet med handen när du driver den runt i början. Den kommer bli rundare eftersom och ju rundare den blir i handen, desto mer börjar du kupa handen när du driver den.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page