JORDÄRTSKOCKSSOPPA
- mammansmat
- 4 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Har du inte provat jordärtskocka i soppa så gör det, för det är så gott!
Det kan dock vara lite hårt mot magen första gångerna, så då kan man ta hälften kockor och hälften potatis, för att slippa ev. obehag.

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
700 g skalade jordärtskockor
3 schalottenlökar
1,5 dl vitt vin
7 dl buljong, höns eller grönsak
4 st timjanskvistar
3 dl vispgrädde
Citron
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Dela jordärtskockor i mindre bitar och hacka löken. Fräs i en kastrull i en klick smör. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll på buljongen och stoppa i timjanskvistar. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka, ca 15 minuter beroende på hur stora bitar du gjort.
Ta upp timjanskvistarna och mixa soppan. Häll i grädde, koka upp och smaka upp med lite citronsaft, salt och vitpeppar.
Comments