JORGUBBSKRÄM
Barnsligt gott!
Fungerar såklart också på frysta gubbar, men visst är det allra godast med svenska som man plockat själv.
Söta efter egen smak. Hur mycket man behöver söta beror såklart på hur söta bär man fått tag i och hur söt man vill ha sin kräm.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
500 g jordgubbar
1 dl outspädd jordgubbssaft typ Bobs med socker (den som späds 1+4)
3 dl vatten
Ev. 1/2 dl socker att söta med
3 msk potatismjöl
1/2 dl vatten
Gör så här:
Rensa och dela jordgubbarna. Koka upp bären tillsammans med saft, vattnet och ev. socker.
Mosa bären lite mot kanten eller mixa det slätt med stavmixer, beroende på hur mycket bitar du vill ha i krämen.
När det kokat sönder tillräckligt så rör ut potatismjöl i vatten, häll ner i krämen under omrörning och låt koka upp. Rör om under uppkoket och när första bubblan kommer så ta av krämen från värmen!
Häll krämen i en skål, lägg plastfolie direkt på krämen så slipper du skinn när det är dags för servering!
Servera krämen ljummen med gräddmjölk.
Comments