JULKÖTTBULLAR
- mammansmat
- 13 dec. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Jag älskar förberedelser. Varför stressa i onödan? Att förbereda julens köttbullar funkar alldeles utmärkt! Har provat diverse sätt för att förbereda köttbullar men detta är mitt favoritsätt. Saftiga goda köttbullar!
8 portioner 60 minuter
Ingredienser:
1 kg färs - jag föredrar blandfärs
2 ägg
1 dl grädde
1.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
0.75 tsk kryddpeppar
1 krm malda nejlikor
2 msk lökpulver
Gör så här:
Blanda smeten, stek gärna en provbulle så att smakerna sitter. Receptet ovan tycker jag är ett bra grundrecept. Sen är ju smakerna olika såklart. Jag gjorde en sats på 3 kg och fick då öka grädde, salt och peppar per kilo.
Rulla köttbullar, ganska små vill jag ha dom till jul.
Stek i ugnen 250 grader i ca 10 min, innertemp på 72 grader. Låt svalna och styckfrys dem. Packa dem sen i t.ex. fryspåsar. Jag kör 50 st i varje så man lätt vet hur mycket man tar fram.
Vid servering stekes de grå stackarna och får fin stekyta och behålls saftiga och goda!
Comments