top of page

JULKÖTTBULLAR

Jag älskar förberedelser. Varför stressa i onödan? Att förbereda julens köttbullar funkar alldeles utmärkt! Har provat diverse sätt för att förbereda köttbullar men detta är mitt favoritsätt. Saftiga goda köttbullar!

8 portioner 60 minuter


Ingredienser:

1 kg färs - jag föredrar blandfärs

2 ägg

1 dl grädde

1.5 tsk salt

0.5 tsk vitpeppar

0.75 tsk kryddpeppar

1 krm malda nejlikor

2 msk lökpulver


Gör så här:

Blanda smeten, stek gärna en provbulle så att smakerna sitter. Receptet ovan tycker jag är ett bra grundrecept. Sen är ju smakerna olika såklart. Jag gjorde en sats på 3 kg och fick då öka grädde, salt och peppar per kilo.

Rulla köttbullar, ganska små vill jag ha dom till jul.

Stek i ugnen 250 grader i ca 10 min, innertemp på 72 grader. Låt svalna och styckfrys dem. Packa dem sen i t.ex. fryspåsar. Jag kör 50 st i varje så man lätt vet hur mycket man tar fram.

Vid servering stekes de grå stackarna och får fin stekyta och behålls saftiga och goda!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page