top of page

JULMUSTBRÖD

Som rubriken säger, ett bröd med julmust i. Brödet blir inte alls så sött som man kan tänka sig, utan mer åt det mustiga hållet - nästan år vörtbrödshållet.


8 frallor

Över 90 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

0.5 tsk salt

0.5 dl olja

3 dl julmust, kall

6-7 dl mjöl, jag använder manitoba cream


Gör så här:

Släng ihop samtliga ingredienser i en degblandare, förutom mjölet, börja med knappt 5 dl. Blanda samman och låt blandaren gå, tillsätt mer mjöl eftersom tills du har en fin deg som släpper kanterna på bunken. Knåda ca 10 minuter.

Låt jäsa 1-1.5 h, degen ska bli dubbelt så stor.

Baka ut 8 st frallor, lägg på bakplåtspapperklädd plåt och låt jäsa 30 min.

Strö lite mjöl över och grädda i 250 grader i 10-15 min.

Låt svalna på galler. Med bakduk om du vill ha en mjuk skorpa, utan bakduk om du vill ha en hårdare skorpa.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page