JULMUSTBRÖD
- mammansmat
- 24 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Som rubriken säger, ett bröd med julmust i. Brödet blir inte alls så sött som man kan tänka sig, utan mer åt det mustiga hållet - nästan år vörtbrödshållet.
8 frallor
Över 90 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
0.5 tsk salt
0.5 dl olja
3 dl julmust, kall
6-7 dl mjöl, jag använder manitoba cream
Gör så här:
Släng ihop samtliga ingredienser i en degblandare, förutom mjölet, börja med knappt 5 dl. Blanda samman och låt blandaren gå, tillsätt mer mjöl eftersom tills du har en fin deg som släpper kanterna på bunken. Knåda ca 10 minuter.
Låt jäsa 1-1.5 h, degen ska bli dubbelt så stor.
Baka ut 8 st frallor, lägg på bakplåtspapperklädd plåt och låt jäsa 30 min.
Strö lite mjöl över och grädda i 250 grader i 10-15 min.
Låt svalna på galler. Med bakduk om du vill ha en mjuk skorpa, utan bakduk om du vill ha en hårdare skorpa.
Comments