JULMUSTKYCKLING IT´S A MUST
Detta skall ätas minst en gång per adventssäsong. Man kanske tänker att det blir himla sött och sliskigt med julmust som sås, men det blir det inte. Sojan och créme fraichen lyfter upp smakerna tillsammans med sockret i musten. Till slut sitter man där och mosar potatis i såsen på tallriken för att inte en droppe sås ska gå till spillo!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfilé, delad på längden
3 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 kvist rosmarin
2 dl crème fraiche
1/2-1 msk kinesisk soja
Ev 1 msk mjöl att reda av med
Salt och peppar
Gör så här:
Bryn kycklingen, salta och peppra, ta upp på fat.
Häll i musten, rosmarin, soja och hönsbuljongen, koka ur pannan lite innan du tillsätter crème fraiche.
Koka i typ 10 min, smaka upp med salt, peppar och ev mer soja. Skaka ihop mjölet med knappt 1 dl vatten, häll redningen ner i såsen under omrörning. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen tills kycklingen är färdig, kanske 10 min.
Servera gärna med potatis, för denna såsen och potatis är sååå gott!
Comments