JULMUSTKYCKLING- NU ÄNNU GODARE
Har förbättrat receptet, nu går det nog inte att få det bättre. Såsen är to die for!!
4 portioner
40 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfilé, delad på längden
3 dl julmust
1 tärning kycklingbuljong
1 kvist rosmarin
0,75 msk riven ingefära
1 msk kinesisk soja
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
Salt, peppar och paprikapulver
Gör så här:
Bryn kycklingen, med salt, peppar och paprikapulver.
Ta upp på fat då den har fin färg, men inte är genomstekt.
Häll i musten, rosmarin, soja, ingefära och buljongen i stekpannan.
Koka kraftigt tills det reducerats ner till ungefär 1/3.
Rör ner crème fraiche och grädden och låt det koka upp.
Lägg ner kycklingen och låt den koka i såsen tills den har en innertemp på 72 grader.
Tar 10-15 min beroende på hur mycket kycklingen förstekts och hur stora bitar du har.
Comentarios