top of page

JULMUSTKYCKLING- NU ÄNNU GODARE

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 1 jan.
  • 1 min läsning

Har förbättrat receptet, nu går det nog inte att få det bättre. Såsen är to die for!!

4 portioner

40 minuter


Ingredienser:

600 g kycklingfilé, delad på längden

3 dl julmust

1 tärning kycklingbuljong

1 kvist rosmarin

0,75 msk riven ingefära

1 msk kinesisk soja

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

Salt, peppar och paprikapulver


Gör så här:

Bryn kycklingen, med salt, peppar och paprikapulver.

Ta upp på fat då den har fin färg, men inte är genomstekt.

Häll i musten, rosmarin, soja, ingefära och buljongen i stekpannan.

Koka kraftigt tills det reducerats ner till ungefär 1/3.

Rör ner crème fraiche och grädden och låt det koka upp.

Lägg ner kycklingen och låt den koka i såsen tills den har en innertemp på 72 grader.

Tar 10-15 min beroende på hur mycket kycklingen förstekts och hur stora bitar du har.

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
för 5 dagar sedan
Rated 4 out of 5 stars.

Jag menade rosmarin.

Like

Guest
för 5 dagar sedan
Rated 4 out of 5 stars.

Mycket god sås trots jag köpte timjan istället för timjan och använde påskmust. Kommer definitivt göra om denna kyckling rätt.

Like
bottom of page