JULMUSTKYCKLING- NU ÄNNU GODARE
- mammansmat
- 1 jan.
- 1 min läsning
Har förbättrat receptet, nu går det nog inte att få det bättre. Såsen är to die for!!

4 portioner
40 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfilé, delad på längden
3 dl julmust
1 tärning kycklingbuljong
1 kvist rosmarin
0,75 msk riven ingefära
1 msk kinesisk soja
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
Salt, peppar och paprikapulver
Gör så här:
Bryn kycklingen, med salt, peppar och paprikapulver.
Ta upp på fat då den har fin färg, men inte är genomstekt.
Häll i musten, rosmarin, soja, ingefära och buljongen i stekpannan.
Koka kraftigt tills det reducerats ner till ungefär 1/3.
Rör ner crème fraiche och grädden och låt det koka upp.
Lägg ner kycklingen och låt den koka i såsen tills den har en innertemp på 72 grader.
Tar 10-15 min beroende på hur mycket kycklingen förstekts och hur stora bitar du har.
Jag menade rosmarin.
Mycket god sås trots jag köpte timjan istället för timjan och använde påskmust. Kommer definitivt göra om denna kyckling rätt.