top of page

JÄTTEBIFF I TOMATSÅS

Detta är så gott! Smaksättningen går att variera efter vad man har hemma eller är sugen på. Denna varianten är biff med mozzarella i tomatsås med spagetti till.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

Biffen:

500 g färs

1 ägg

0.5 dl grädde

1 msk lökpulver

0.75 tsk salt

0.25 tsk peppar

2 pressade vitlöksklyftor


Sås:

1 msk tomatpuré

1 burk finkrossade tomater

Några kvistar oregano

0.5 dl chilisås

1 köttbuljongtärning


Topping:

1 dl riven ost

150 g mozzarella

1 liten rödlök, skivad


Gör så här:

Blanda samman allt till biffen. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja, tryck ut färsen till en stor biff. Ge färg på den sidan som ligger nedåt, vänd sedan på den med hjälp av lock eller tallrik. Ge färg på andra sidan och ta sedan upp biffen på fat, den är alltså inte genomstekt ännu.

Fräs på tomatpurén, tillsätt sedan krossade tomater, chilisås, oregano, buljong och krydda. Låt koka ihop, lägg sedan i biffen. Strö över ost och lök. Lägg på lock (har du inget lock så funkar det med ett stort fat) på stekpannan och låt biffen koka klart.

Servera med pasta.

1 commentaire

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Invité
27 août
Noté 5 étoiles sur 5.

Smidigt och gott!

J'aime
bottom of page