JÄTTEBIFF I TOMATSÅS
Detta är så gott! Smaksättningen går att variera efter vad man har hemma eller är sugen på. Denna varianten är biff med mozzarella i tomatsås med spagetti till.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
Biffen:
500 g färs
1 ägg
0.5 dl grädde
1 msk lökpulver
0.75 tsk salt
0.25 tsk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
Sås:
1 msk tomatpuré
1 burk finkrossade tomater
Några kvistar oregano
0.5 dl chilisås
1 köttbuljongtärning
Topping:
1 dl riven ost
150 g mozzarella
1 liten rödlök, skivad
Gör så här:
Blanda samman allt till biffen. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja, tryck ut färsen till en stor biff. Ge färg på den sidan som ligger nedåt, vänd sedan på den med hjälp av lock eller tallrik. Ge färg på andra sidan och ta sedan upp biffen på fat, den är alltså inte genomstekt ännu.
Fräs på tomatpurén, tillsätt sedan krossade tomater, chilisås, oregano, buljong och krydda. Låt koka ihop, lägg sedan i biffen. Strö över ost och lök. Lägg på lock (har du inget lock så funkar det med ett stort fat) på stekpannan och låt biffen koka klart.
Servera med pasta.
Smidigt och gott!