KALOPS
- mammansmat
- 2 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 1 jan. 2024
Få saker är så gott som kalops med kokt potatis. Jag älskar långkok - smakerna och dofterna.

4-6 portioner över 90 minuter
Ingredienser:
Smör att steka i 1 kg fransyska, i bitar
2 stora lökar, hackade
500 g morot, i slantar
8 dl vatten
2 buljongtärningar
1 msk soja
1 msk kryddpepparkorn
Några lagerblad
Salt, peppar
1-2 msk vetemjöl + 0,75 dl vatten
Gör så här:
Bryn köttet i omgångar, salta och peppra. Lägg köttet i en kastrull.
Häll på vatten, buljongtärningar, morötter, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka under lock gärna ett par timmar, om inte längre, tills köttet är riktigt mört. Rör ut vetemjöl i vattnet och häll ner i såsen under omrörning, låt sjuda i 5 min. Smaka upp med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Comments