top of page

KALOPS

Få saker är så gott som kalops med kokt potatis. Jag älskar långkok - smakerna och dofterna.


4-6 portioner över 90 minuter


Ingredienser:

Smör att steka i 1 kg fransyska, i bitar

2 stora lökar, hackade

500 g morot, i slantar

8 dl vatten

2 buljongtärningar

1 msk soja

1 msk kryddpepparkorn

Några lagerblad

Salt, peppar

1-2 msk vetemjöl + 0,75 dl vatten


Gör så här:

Bryn köttet i omgångar, salta och peppra. Lägg köttet i en kastrull.

Häll på vatten, buljongtärningar, morötter, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka under lock gärna ett par timmar, om inte längre, tills köttet är riktigt mört. Rör ut vetemjöl i vattnet och häll ner i såsen under omrörning, låt sjuda i 5 min. Smaka upp med salt och peppar.

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page