KALOPS
En kalops som står och puttrar på spisen i ett par timmar och sprider den där trygga doften som husmanskost ger, det är kärlek.
Det ska koka så länge att löken kokar sönder och gör såsen mustig, köttet blir alldeles mört och faller sönder i munnen.
4 portioner
30 minuter + koktid
Ingredienser:
1 kg fransyska, i bitar
2 stora lökar, skivade
500 g morot, i slantar
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 msk soja
1 msk kryddpepparkorn
Några lagerblad
Salt, peppar
1-2 msk mjöl + 0,5 dl vatten
Gör så här:
Bryn köttet, salta och peppra.
Häll på vatten, soja buljongtärningar, morötter, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka under lock gärna ett par timmar, om inte längre, tills köttet är riktigt mört.
Smaka upp med salt, peppar. Red av med mjöl tills såsen får en önskvärd konsistens.
Servera med potatis och rödbetor.
Comments