KANELBULLAR I LÅNGPANNA MED FROSTING
Kanelbullar på amerikaniserat vis. Med frosting. Bullarna behåller sin saftighet när de får trängas på plåten under jäsning och gräddning. När bullarna fortfarande är varma brer man över den luftiga frostingen så bullen blir än saftigare.
Ett enkelt och fantastiskt gott sätt att baka bullar på. Sjukt goda bullar.
24 bullar
Över 90 minuter
Ingredienser:
Deg:
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
12-14 dl vetemjöl
1 ägg att pensla med
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1,25 dl brun farin strö
2,5 msk kanel
Frosting:
75 g rumsvarmt smör
200 g färskost
4 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Värm mjölken till 36 grader.
Blanda samman den ljumma mjölken med jäst, salt, socker och vaniljpulver i en degblandare, blanda i typ 1L av mjölet och tillsätt mer mjöl eftersom tills du har en smidig deg som släpper bunkens kanter.
Låt maskinen arbeta degen i ca 5 minuter, tillsätt smöret och låt gå 5 minuter till.
Täck bunken med en bakduk och låt jäsa 40 min.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en smet.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en lång rulle och dela i 24 delar. Lägg bullarna brevid varandra i en långpanna, ha bakplåtspapper i botten på långpannan och smörj kanterna så att bullarna inte fastnar när de gräddas.
Låt jäsa 40 min övertäckt med bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg med lite salt i (det gör att ägget blir lättare att pensla på).
Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Samtidigt som bullarna gräddas så gör frostingen.
Vispa ihop smör och färskost med elvisp. Vispa i vaniljsocker och florsocker, börja med 2 - 3 dl florsocker och vispa ner mer florsocker eftersom tills du har en luftig fin frosting.
Bred frostingen ovanpå bullarna medan bullarna fortfarande är varma.
Låt bullarna kallna. Avnjutes med ett glas kall mjölk.
Comments