top of page

KANELBULLAR I LÅNGPANNA MED FROSTING

Kanelbullar på amerikaniserat vis. Med frosting. Bullarna behåller sin saftighet när de får trängas på plåten under jäsning och gräddning. När bullarna fortfarande är varma brer man över den luftiga frostingen så bullen blir än saftigare.

Ett enkelt och fantastiskt gott sätt att baka bullar på. Sjukt goda bullar.

24 bullar

Över 90 minuter


Ingredienser:

Deg:

150 g rumsvarmt smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1dl strösocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljpulver

12-14 dl vetemjöl

1 ägg att pensla med


Fyllning:

150 g rumsvarmt smör

1,25 dl brun farin strö

2,5 msk kanel


Frosting:

75 g rumsvarmt smör

200 g färskost

4 dl florsocker

2 msk vaniljsocker


Gör så här:

Värm mjölken till 36 grader.

Blanda samman den ljumma mjölken med jäst, salt, socker och vaniljpulver i en degblandare, blanda i typ 1L av mjölet och tillsätt mer mjöl eftersom tills du har en smidig deg som släpper bunkens kanter.

Låt maskinen arbeta degen i ca 5 minuter, tillsätt smöret och låt gå 5 minuter till.

Täck bunken med en bakduk och låt jäsa 40 min.


Blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en smet.


Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en lång rulle och dela i 24 delar. Lägg bullarna brevid varandra i en långpanna, ha bakplåtspapper i botten på långpannan och smörj kanterna så att bullarna inte fastnar när de gräddas.

Låt jäsa 40 min övertäckt med bakduk.

Pensla bullarna med uppvispat  ägg med lite salt i (det gör att ägget blir lättare att pensla på).

Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Samtidigt som bullarna gräddas så gör frostingen.

Vispa ihop smör och färskost med elvisp. Vispa i vaniljsocker och florsocker, börja med 2 - 3 dl florsocker och vispa ner mer florsocker eftersom tills du har en luftig fin frosting.

Bred frostingen ovanpå bullarna medan bullarna fortfarande är varma.

Låt bullarna kallna. Avnjutes med ett glas kall mjölk.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page