KANELBULLEKAKA
Ibland blir man ju sådär galet sugen på en kanelbulle, men inte orkar ställa sig och göra en sötebrödsdeg. Då kan man stilla suget med denna goding!
20 bitar
45 minuter
Ingredienser:
Smeten:
4 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk kardemumma
Fyllning:
1 dl strösocker
1.5 msk kanel
100 gram kallt smör att hyvla
Gör så här:
Smält smöret. Dra av kastrullen från plattan och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggblandningen. Tillsätt till sist mjölken och smöret och vänd ner.
Häll hälften av smeten i en långpanna ca 25×30 cm. Strö över socker och kanel, hyvla över smöret så det ligger någorlunda jämt över kakan. Bred på resten av smeten ovanpå.
Strössla över pärlsocker och lite kardemumma på toppen.
Grädda i 200 grader i 20-25 min.
Comments