top of page

KANELBULLEKAKA

Ibland blir man ju sådär galet sugen på en kanelbulle, men inte orkar ställa sig och göra en sötebrödsdeg. Då kan man stilla suget med denna goding!

20 bitar

45 minuter


Ingredienser:

Smeten:

4 ägg

3 dl strösocker

100 g smör

2 dl mjölk

6 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

2 tsk kardemumma


Fyllning:

1 dl strösocker

1.5 msk kanel

100 gram kallt smör att hyvla


Gör så här:

Smält smöret. Dra av kastrullen från plattan och häll i mjölken.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggblandningen. Tillsätt till sist mjölken och smöret och vänd ner.


Häll hälften av smeten i en långpanna ca 25×30 cm. Strö över socker och kanel, hyvla över smöret så det ligger någorlunda jämt över kakan. Bred på resten av smeten ovanpå.

Strössla över pärlsocker och lite kardemumma på toppen.

Grädda i 200 grader i 20-25 min.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page