top of page

KANTARELLFYLLDA FRALLOR

Finns det ens någon som gör såna här längre? Om inte, varför? Det är ju sjukt gott! Låt oss återinföra detta som helgmys. Perfekta mackan att äta framför tv:n ju.

4 Portioner

30 Minuter


Ingredienser:

600 g kantareller

1 schalottenlök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

Smör att steka i

1 msk vetemjöl

3 dl grädde

Salt och peppar

4 st frallor

Ost


Gör så här:

Stek kantarellerna med lök och vitlök, de vätskan sig rejält. Låt vätskan koka bort och fortsätt sedan att steka kantarellerna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar.

Strö mjölet över och rör ner, häll på grädden under omrörning och låt koka ihop till en ganska tjock stuvning, tar 5-10 min.

Smaka av och smaka upp med salt och peppar.

Skär av toppen på frallorna, grö ur en del av inkråmet och fyll gropen med stuvningen.

Lägg ost ovanpå och gratinera i ugnen i 225 grader i 10-15 min.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page