top of page

KANTARELLPAJ

Paj är ju så gott. Passar fint att servera på kalas som en bufférätt, eller som ensamrätt med en enkel sallad.

Kantareller gör sig väldigt bra i paj, inga andra smaker som kommer och tar över utan kantarellerna får spela hela huvudrollen.

4-6 portioner

över 60 min


Ingredienser:

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

180 g kallt smör, gärna extrasaltat

2-3 msk kallt vatten.


Fyllning:

Smör att steka i

2 schalottenlökar, skivade

1.5-2 l kantareller


Äggstanning:

3 ägg

2 dl mjölk

1 dl grädde

Salt, peppar

150g riven cheddar


Ev. Topping:

0,5 L kantareller -smörstek med salt och peppar

gräslök


Gör så här:

Blanda snabbt ihop pajdegen, använd så mycket vatten som krävs för att få ihop degen. Tryck ut degen i pajform, eller springform. Se till att trycka upp degen ordentligt på kanterna. Nagga degen.

Förgrädda i 225 grader i 15 minuter.

Förbered under tiden fyllningen:


Smörstek svamp och lök, salta och peppra. Den kommer vätska sig rejält, sen tillsätter du en klick smör till och steker så den får fin yta.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde. Tillsätt och riven ost, smaka av med salt och peppar.

Lägg svampen och löken i den förgräddade pajdegen. Häll över stanningen och grädda i 200 grader i 30-40 minuter tills pajen har fin färg och stanningen stannat.

Låt den gärna stå till sig ca 20 min före servering.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page