top of page

KANTARELLRISOTTO

Den klassiska risotton med skogens guld, går alltid hem.


4 portioner 45 minuter


Ingredienser:

1 L kantareller

Smör att steka i

1 liter vatten

2 tärningar svampbuljong

2 schalottenlökar, finhackade

4 dl avorioris

1 dl vitt vin

80 g riven parmesan


Gör så här:

Stek kantarellerna i smör med salt och peppar.

Koka upp vatten och lägg i buljongtärningar och se till att de löses upp. Ha sedan buljongen på låg temperatur så den hålls varm.

Stek löken mjuk i en klick smör. Häll sedan i riset och låt det fräsa med ett par minuter tills det är glansigt. Tillsätt vinet, låt det koka in.

Häll på 2-3 dl buljong på riset, låt buljongen koka in i riset och tillsätt sedan buljongen i omgångar tills dess att riset känns mjukt. Det tar ca 20 min.

Inte säkert att all buljong går åt.

Rör ner parmesanen, ev. en klick smör, kantarellerna och smaka upp med salt och peppar.

Jag tycker detta är en perfekt rätt som den är, men vill man kan man servera med en bit kött kött, lax eller kyckling.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page