KARDEMUMMABULLAR MED HASSELNÖTSFYLLNING
Med hasselnötsfyllning i bullarna får du garanterat saftiga bullar.
Otroligt goda!
36 bullar
Över 90 minuter
Ingredienser:
Deg:
50 g jäst
5 dl fet mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
14-15 dl dl vetemjöl
Fyllning:
200 gram rostade hasselnötter
200 gram rumsvarmt smör
200 gram socker
1 tsk stött kardemumma
Gör så här:
Värm mjölken till 35-37 grader. Smula jästen i bunke, häll på mjölken, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Tillsätt mjöl tills degen smidig och släpper kanterna på bunken.
Kör degen i maskin i ca 10 minuter. Tillsätt smöret klickvis när degen knådas. Kör ytterligare 5 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek.
Gör under tiden fyllningen:
Kör nötterna i mixer, de ska inte vara som mjöl, utan lite tugg är gott. Kör med det rumsvarma smöret, sockret och kardemumman det sista tills det blir en smet av allt.
Kavla ut degen till en stor rektangel, smeta på fyllning och gör valfri form på bullar.
Låt jäsa 30-40 minuter till.
Pensla med ägg och strössla på hackade hasselnötter.
Grädda i 225-250 grader i 5-10 minuter.
Comentários