top of page

KARDEMUMMABULLAR MED HASSELNÖTSFYLLNING

Med hasselnötsfyllning i bullarna får du garanterat saftiga bullar.

Otroligt goda!


36 bullar

Över 90 minuter


Ingredienser:

Deg:

50 g jäst

5 dl fet mjölk

150 g rumsvarmt smör

1 dl socker

1/2 tsk salt

2 tsk stött kardemumma

14-15 dl dl vetemjöl


Fyllning:

200 gram rostade hasselnötter

200 gram rumsvarmt smör

200 gram socker

1 tsk stött kardemumma


Gör så här:

Värm mjölken till 35-37 grader. Smula jästen i bunke, häll på mjölken, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Tillsätt mjöl tills degen smidig och släpper kanterna på bunken.

Kör degen i maskin i ca 10 minuter. Tillsätt smöret klickvis när degen knådas. Kör ytterligare 5 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek.


Gör under tiden fyllningen:

Kör nötterna i mixer, de ska inte vara som mjöl, utan lite tugg är gott. Kör med det rumsvarma smöret, sockret och kardemumman det sista tills det blir en smet av allt.


Kavla ut degen till en stor rektangel, smeta på fyllning och gör valfri form på bullar.

Låt jäsa 30-40 minuter till.


Pensla med ägg och strössla på hackade hasselnötter.


Grädda i 225-250 grader i 5-10 minuter.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page