KASSLERGRATÄNG MED BLOMKÅL OCH BROCCOLI
- mammansmat
- 31 jan. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Detta är mat i min smak, gratinerad blomkål är ju så gott. Jag äter den som den är, men potatismos är ett fint komplement till.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g kassler, delad i strimlor
1 litet huvud blomkål
1 broccoli
50 g smör
3 msk mjöl
6 dl mjölk
100 g riven ost
Salt, peppar, muskot
Gör så här:
Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Förväll i saltat vatten. Häll av.
Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet så det är klumpfritt, vispa sedan ner hälften av mjölken, låt det tjockna och rör sedan ner resten. Smaka upp med salt, peppar och muskot. Låt koka på svag värme i några minuter tills såsen är ordentligt tjock. Ta av från värmen och rör ner osten.
Lägg blomkål, broccoli och strimlad kassler i en ugnsform, häll såsen över, strö eventuellt lite ost ovanpå.
Gratinera i 225 grader i 20-30 min.
Strö persilja över.
Comments