KASSLERGRATÄNG MED KANTARELLER
Tänk att man kan förvandla kassler till en riktig festmåltid! Denna gratängen är häpnadsväckande god, kantarellerna gör sig otroligt bra till den rökiga kasslern.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
600 g kassler
Smör att steka i
1 L kantareller
2 schalottenlökar, skivade
2 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk (jag hade 2 dl grädde, 3 dl mjölk)
1 tärning svampbuljong
2 dl riven ost
Salt och peppar
Gör så här:
Stek kantareller och lök i smör, krydda med salt och peppar. Svampen kommer att vätska sig rejält, låt vätskan koka bort. Tillsätt sedan ev mer smör och låt kantarellerna få färg.
Strö mjölet över kantarellerna, häll i ett par deciliter av gräddmjölken och rör om ordentligt så det inte blir klumpar. När mjölet är utrört så tillsätt resten av gräddmjölken under omrörning, rör samtidigt ner buljongtärningen.
Låt sjuda 5-10 min.
Smaka upp med salt och peppar (tänk på att kasslern är salt!)
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform, häll såsen över och strö över osten.
Grädda i 225 grader i 15-20 min.
Comentarii