KASSLERPAJ MED SPENAT
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
Paj är ju så gott! Men jag lagar det tyvärr alldeles för sällan.. denna gång fylldes skalet med kassler, purjo, bladspenat och äggstanning. Tillsammans med en sallad med vinägrette är det nästan en festmåltid.

4-5 portioner
60 minuter
Ingredienser:
3 dl mjöl
75 g smör
75 g kesella
300 g kassler, tärnad
1/2 purjo, skivad
200 g bladspenat, fryst
3 ägg
3 dl mjölk/grädde (1 ägg binder 1 dl vätska)
50 g riven ost
Salt och peppar
Gör så här:
Knåda ihop mjöl med kesella och smör. Tryck ut i en pajform, kyl i 20 min och grädda sedan pajskalet i 225 grader i 15 min.
Gör under tiden fyllningen.
Stek kasslern och purjolöken tills löken är mjuk, krydda med lite salt och svartpeppar. Stek med bladspenaten tills den tinat och vätskan kokat bort.
Lägg över kasslerblandningen i pajskalet.
Vispa samman ägg med mjölk/grädde, krydda med salt och peppar. Vispa ner osten.
Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i 200 grader i ca 30 min, äggstanningen ska stanna och pajen få fin färg.
Låt pajen vila 20 min innan servering.
Comments