top of page

KAVIARFISK

Kan vara det enklaste fiskreceptet som finns.

Jag ÄLSKAR denna! Min käre sambo har inte någon positiv inställning till kaviar, men denna rätten äter han tills det blir rent på faten!

Det smakar liksom inte kaviar.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g torsk 

Om du vill rimma torsken:  

1 l kallt vatten  

0,25-0,5 dl salt  

4 dl créme fraiche

Knappt 1 dl kaviar

Dill, hackad

citronpeppar

Ev salt

1 dl riven ost


Gör så här:

Om du vill rimma fisken:

Vispa ut saltet i vattnet i en stor skål.

Lägg i den frysta torsken i vattnet och låt den tina där i. Antingen i kylskåpet eller i rumstemperatur.

Ju saltare vatten, desto kortare tid i vattnet för fisken. Jag hade 0,3 dl salt och lät fisken rimma i 5 timmar.

Har du färsk fisk kan du ta den större mängden salt och låta fisken rimma någon timma bara.

Ta upp fisken ur lagen, låt rinna av och torka av lite med hushållspapper.

Lägg fisken i en ugnsform, färsk, tinad eller rimmad.

Krydda med citronpeppar och salta om fisken inte är rimmad.

Rör ihop créme fraiche, kaviar och hackad dill.

Häll såsen över, strö över ost och ställ in i ugnen i 200 grader ca 20 min, tempa gärna, när fisken håller 50-52 grader är den färdig!


Supergott med potatis och ärter!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page